Σπιτικά Digestive μπισκότα

από BigMama
Φτιάξτε μόνοι σας πεντανόστιμα τραγανά μπισκότα digestive με αυτή την πανεύκολη συνταγή.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Παιδικά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )16 μπισκότα
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. βρώμη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη ψιλή
  • ελάχιστο αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 κ.σ. γάλα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Αλέθουμε στο μπλέντερ τη βρώμη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν πούδρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την αλεσμένη βρώμη με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα από τη ζύμη.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα προσέχοντας να μην μας γίνει πολύ υγρή η ζύμη μας και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη τώρα δεν θα τρίβεται τόσο πολύ.
  • Κάνουμε μια μπάλα από τη ζύμη μας και την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να κρυώσει. Δεν θέλουμε να μείνει παραπάνω στο ψυγείο γιατί δεν θα μπορούμε να τη δουλέψουμε.
  • Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλο με πάχος περίπου 4 χιλιοστά.
  • Κόβουμε με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι δίσκους με διάμετρο 6 cm και τους βάζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια μιας λεπτής σπάτουλας, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 - 20 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν, τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx