Σπιτικά Digestive μπισκότα
Φτιάξτε μόνοι σας πεντανόστιμα τραγανά μπισκότα digestive με αυτή την πανεύκολη συνταγή.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. βρώμη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη ψιλή
- ελάχιστο αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο LURPAK
- 1 κ.σ. γάλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Αλέθουμε στο μπλέντερ τη βρώμη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν πούδρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την αλεσμένη βρώμη με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα από τη ζύμη.
- Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα προσέχοντας να μην μας γίνει πολύ υγρή η ζύμη μας και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη τώρα δεν θα τρίβεται τόσο πολύ.
- Κάνουμε μια μπάλα από τη ζύμη μας και την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να κρυώσει. Δεν θέλουμε να μείνει παραπάνω στο ψυγείο γιατί δεν θα μπορούμε να τη δουλέψουμε.
- Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλο με πάχος περίπου 4 χιλιοστά.
- Κόβουμε με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι δίσκους με διάμετρο 6 cm και τους βάζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια μιας λεπτής σπάτουλας, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 - 20 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν, τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια