Φάβα Σαντορίνης

από Nikokira
Φάβα. Ο θησαυρός της ελληνικής γης.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Όσπρια
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Βράσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 6

Υλικά
 

  • 500 γρ. Φάβα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι λάδι
  • αλάτι / πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι το χυμό του

Οδηγίες

  1. Πλένετε τη φάβα, τη βάζετε σε κατσαρόλα, τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε να βράσει.
  2. Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, λίγο αλάτι, το μισό λάδι και την αφήνετε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένας πηχτός πολτός.
  3. Περνάτε τη φάβα από τον μύλο των λαχανικών μέχρι να γίνει λεία σαν αλοιφή.
  4. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο ακόμα αλάτι.
  5. Ανακατεύετε και γαρνίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx