Λαγάνα Εύκολη
Εύκολη, παραδοσιακή συνταγή για Τραγανή Λαγάνα. Μόλις ετοιμάσετε τη δική σας Λαγάνα, δεν θα θέλετε να ξαναγοράσετε έτοιμη.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τα υλικά. Με δοσομετρητή μετρούμε τα υγρά υλικά και με ζυγαριά τα στερεά. Βράζουμε το σουσάμι για 2-3 λεπτά και το στραγγίζουμε.
- Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή βάζουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και από πάνω τη μαγιά.
- Επιλέγουμε πρόγραμμα για ζύμη «6», διάρκειας 1 ώρα 50 λεπτά.
- Αν απαιτείται, αφήνουμε επιπλέον, όσο χρόνο χρειάζεται, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.
- Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε οβάλ.
- Σε ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί και με χέρια της δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα λαγάνας.
- Βρέχουμε τα χέρια, και με τα δάχτυλα κάνουμε βαθιά βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.
- Βρέχουμε την επιφάνεια με νερό, μ’ ένα πινέλο. Με το σουσάμι ραντίζουμε τη λαγάνα. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη.
- Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, περίπου 45-60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μεσαία σχάρα, στους 200° C, στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
- Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Σημειώσεις
Εναλλακτικά:
Αν ετοιμάσουμε τη ζύμη ζυμώνοντας με τα χέρια. Σε 100 ml χλιαρό νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά. Αφήνουμε 10 λεπτά να δράσει.
Σε μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το λάδι, το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε μια μπάλα και αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη σε ζεστό μέρος,
1 ½-2 ώρες, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.
1 ½-2 ώρες, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο