Φάβα Σαντορίνης
Φάβα. Ο θησαυρός της ελληνικής γης.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. Φάβα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- ½ ποτήρι λάδι
- αλάτι / πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι το χυμό του
Σημειώσεις
Instructions
- Πλένετε τη φάβα, τη βάζετε σε κατσαρόλα, τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε να βράσει.
- Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, λίγο αλάτι, το μισό λάδι και την αφήνετε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένας πηχτός πολτός.
- Περνάτε τη φάβα από τον μύλο των λαχανικών μέχρι να γίνει λεία σαν αλοιφή.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο ακόμα αλάτι.
- Ανακατεύετε και γαρνίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο