Φάβα Σαντορίνης

Nikokira
Φάβα. Ο θησαυρός της ελληνικής γης.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Όσπρια
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Βράσιμο
Μερίδες ( προσαρμοσε! )6

Υλικά
 

  • 500 γρ. Φάβα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι λάδι
  • αλάτι / πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι το χυμό του

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Πλένετε τη φάβα, τη βάζετε σε κατσαρόλα, τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε να βράσει.
  • Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, λίγο αλάτι, το μισό λάδι και την αφήνετε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένας πηχτός πολτός.
  • Περνάτε τη φάβα από τον μύλο των λαχανικών μέχρι να γίνει λεία σαν αλοιφή.
  • Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο ακόμα αλάτι.
  • Ανακατεύετε και γαρνίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx