Γαλοπούλα Γεμιστή

 

από BigMama
Λαχταριστή, γιορτινή Γαλοπούλα Γεμιστή με ρύζι, κιμά και λουκάνικο. Ιδανική γιατην ημέρα των Χριστουγέννων και όχι μόνο!
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 3 ώρες
Κατηγορία Γαλοπούλα, Επίσημο Δείπνο, Μαγειρική, Χριστούγεννα
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Μέτριας Δυσκολίας

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 8 άτομα

Υλικά
 

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι-πιπέρι-λάδι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι κίτρινο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

Οδηγίες

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά καλά, να ανοίξει, Προσθέτουμε τα λουκάνικο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
  2. Μετά προσθέτουμε το ρύζι αφήνοντας λίγο να γυαλίσει και σβήνουμε με ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και 6 φλιτζανάκια του καφέ νερό ζεστό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  3. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια. Με αυτή την γέμιση γεμίζουμε την γαλοπούλα μας..
  4. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο lurpak πολύ καλά και την βάζουμε σε γάστρα. Kλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180° C για ώρες περίπου.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Αλεξάνδρα Κυριάκη
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx