Γαλοπούλα Γεμιστή
Λαχταριστή, γιορτινή Γαλοπούλα Γεμιστή με ρύζι, κιμά και λουκάνικο. Ιδανική γιατην ημέρα των Χριστουγέννων και όχι μόνο!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 5 φέτες μπέικον
- 1 λουκάνικο χωριάτικο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- αλάτι-πιπέρι-λάδι
- 100 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
- 3 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι κίτρινο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά καλά, να ανοίξει, Προσθέτουμε τα λουκάνικο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
- Μετά προσθέτουμε το ρύζι αφήνοντας λίγο να γυαλίσει και σβήνουμε με ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και 6 φλιτζανάκια του καφέ νερό ζεστό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Το κατεβάζουμε από την φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια. Με αυτή την γέμιση γεμίζουμε την γαλοπούλα μας..
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο lurpak πολύ καλά και την βάζουμε σε γάστρα. Kλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180° C για 2½ ώρες περίπου.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ". | Αλεξάνδρα Κυριάκη
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο