Γιουβέτσι με γαρίδες
Μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή για γιουβέτσι με γαρίδες. Τέλεια χυλωμένο κριθαράκι με απίστευτα ζουμερές γαρίδες απλά και γρήγορα.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 20 γαρίδες μεγάλες
- 250 ml ντομάτα σάλτσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι, την ουρά και το έντερο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες να σοταριστούν και μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, συμπληρώνουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν. Τις αφήνουμε να βράσουν για 5'.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει λίγο.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και συμπληρώνουμε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε.
- Στραγγίζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και προσθέτουμε το ζωμό στο κριθαράκι.
- Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ένα πυρέξ, συμπληρώνουμε ζεστό νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μισομαγειρευτεί. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να ξανασυμπληρώσουμε νεράκι.
- Μόλις μαλακώσει λίγο το κριθαράκι μας, το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες, φροντίζοντας να σκεπαστούν.
- Προσθέτουμε λίγο αλατάκι ακόμη και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Greek Cooking by Katerina
Εγγραφείτε στο κανάλι της Κατερίνας στο YouTube: Greek Cooking by Katerina
