Γιουβέτσι με γαρίδες

 

από Greek Cooking by Katerina
Μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή για γιουβέτσι με γαρίδες. Τέλεια χυλωμένο κριθαράκι με απίστευτα ζουμερές γαρίδες απλά και γρήγορα.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά
Κατηγορία Θαλασσινά & Ψάρια, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Μαλακόστρακα
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Σοτάρισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 20 γαρίδες μεγάλες
  • 250 ml ντομάτα σάλτσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι, την ουρά και το έντερο.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες να σοταριστούν και μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, συμπληρώνουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν. Τις αφήνουμε να βράσουν για 5'.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει λίγο.
  4. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και συμπληρώνουμε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε.
  5. Στραγγίζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και προσθέτουμε το ζωμό στο κριθαράκι.
  6. Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ένα πυρέξ, συμπληρώνουμε ζεστό νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μισομαγειρευτεί. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να ξανασυμπληρώσουμε νεράκι.
  7. Μόλις μαλακώσει λίγο το κριθαράκι μας, το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες, φροντίζοντας να σκεπαστούν.
  8. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι ακόμη και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Greek Cooking by Katerina  
Εγγραφείτε στο κανάλι της Κατερίνας στο YouTube: Greek Cooking by Katerina  
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx