Γλυκό επιδόρπιο – Σαράι Λοκουμού
Το ελαφρύ αυτό επιδόρπιο Σαράι Λοκουμού (Saray Lokumu) προέρχεται από την Τουρκία και είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί.
Αποτελείται από μια κρέμα σοκολάτας, το τούρκικο muhallebi, με γέμιση σαντιγί, τυλιγμένο σε ινδική καρύδα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Σημειώσεις
Οδηγίες
Παρασκευή
- Σε μέτρια φωτιά, σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου το μισό γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το κακάο και μετά τη βανίλια. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ρίχνοντας σταδιακά και υπόλοιπο γάλα. Αφήνουμε την κρέμα σοκολάτας να βράσει σε μέτρια-υψηλή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, χωρίς να κολλήσει, μέχρι να πήξει.
- Σε ταψί, τετράγωνο 35 x 40 ε.κ., στρώνουμε την ινδική καρύδα.
- Από πάνω απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη κρέμα σοκολάτας.
- Με μαχαίρι, κόβουμε στη μέση οριζόντια. Μετά κόβουμε κάθετα σε λωρίδες πλάτους περίπου 6 cm. Ανασηκώνουμε με μία μικρή σπάτουλα, μαζί με λίγη ινδική καρύδα και τυλίγουμε προσεκτικά.
- Βάζουμε τα ρολά για ακόμη μία ώρα στο ψυγείο.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο