Γλυκό με Πτι Μπερ και Κρέμα Πορτοκάλι

 

από BigMama
Εύκολο γλυκό ψυγείου με Κρέμα Πορτοκάλι και μπισκότα Πτι Μπερ. Μια διαφορετική πρόταση, για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 1 μέρα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 μέρα 30 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 150 ml φρέσκο γάλα
  • 1 λίτρο φρέσκο χυμό πορτοκάλι σουρωμένο
  • 50 γρ. κούσταρ πάουντερ custard powder
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
  • σιρόπι καραμέλας
  • γλυκό του κουταλιού κεράσι
  • φιλέ αμυγδάλου

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και την κούσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει. Μόλις αρχίσει να βράζει, την αφήνουμε για 20 έως 25 λεπτά να βράσει και να πήξει, Φροντίζουμε να ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  3. Μόλις πήξει η κρέμα μας την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
  4. Βουτάμε τα μπισκότα μας για λίγο στο γάλα και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ 22 x 30 εκ. Μόλις βάλουμε την πρώτη στρώση, ρίχνουμε με μια κουτάλα τη μισή κρέμα πορτοκαλιού, φροντίζοντας να καλυφθούν τα μπισκότα.
  5. Επαναλαμβάνουμε με μια ακόμη στρώση από μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Πάνω από την κρέμα, βάζουμε την τελευταία στρώση μπισκότα.
  6. Μετά από δέκα λεπτά, αφού κρυώσει λίγο το γλυκό μας και σφίξει η κρέμα πορτοκάλι, χτυπάμε τη σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό.
  7. Για το στόλισμα κάνουμε γραμμούλες με ένα πιρούνι, ρίχνουμε σιρόπι καραμέλας σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές, βάζουμε από ένα κεράσι στο κάθε κομμάτι και τέλος λίγο αμύγδαλο φιλέ.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx