Γλυκό με Πτι Μπερ και Κρέμα Πορτοκάλι

 

από BigMama
Εύκολο γλυκό ψυγείου με Κρέμα Πορτοκάλι και μπισκότα Πτι Μπερ. Μια διαφορετική πρόταση, για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα.
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 1 μέρα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 μέρα 30 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 150 ml φρέσκο γάλα
  • 1 λίτρο φρέσκο χυμό πορτοκάλι σουρωμένο
  • 50 γρ. κούσταρ πάουντερ custard powder
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
  • σιρόπι καραμέλας
  • γλυκό του κουταλιού κεράσι
  • φιλέ αμυγδάλου

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και την κούσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει. Μόλις αρχίσει να βράζει, την αφήνουμε για 20 έως 25 λεπτά να βράσει και να πήξει, Φροντίζουμε να ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  • Μόλις πήξει η κρέμα μας την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Βουτάμε τα μπισκότα μας για λίγο στο γάλα και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ 22 x 30 εκ. Μόλις βάλουμε την πρώτη στρώση, ρίχνουμε με μια κουτάλα τη μισή κρέμα πορτοκαλιού, φροντίζοντας να καλυφθούν τα μπισκότα.
  • Επαναλαμβάνουμε με μια ακόμη στρώση από μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Πάνω από την κρέμα, βάζουμε την τελευταία στρώση μπισκότα.
  • Μετά από δέκα λεπτά, αφού κρυώσει λίγο το γλυκό μας και σφίξει η κρέμα πορτοκάλι, χτυπάμε τη σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό.
  • Για το στόλισμα κάνουμε γραμμούλες με ένα πιρούνι, ρίχνουμε σιρόπι καραμέλας σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές, βάζουμε από ένα κεράσι στο κάθε κομμάτι και τέλος λίγο αμύγδαλο φιλέ.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx