Greek Syrop Soaked Coconut balls

 

από BigMama
A very delicious, easy to bake, syrup soaked treat. You only need a few ingredients, to get these tasty Greek Syrop Soaked Coconut balls ready!
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 50

Υλικά
 

  • 500 gr self-rising flour
  • 1 cup vegetable oil
  • 1 cup carbonated orangade (f.e. fanta)
  • orange zest
  • 200 gr shredded coconut

For the syrop

  • 2 cups water
  • 2 cups granulated sugar
  • 1 lemon peel

Οδηγίες

  1. In a bowl mix the vegetable oil, the orangade, the orange zest and 50 gr. of the shredded coconut.
  2. Gradually add the self-rising flour until you get a soft dough that will not stick to your fingers. (maybe it will not be necessary to add all the flour)
  3. Get about 20-25 gr. of the dough at a time and shape into little balls. Place them in an oven pan covered with non-stick paper.
  4. Bake at 200° C until they get light brown, about 20 minutes. Let them cool down. In a pot add the water, the granulated sugar and the lemon peel and boil for 5 minutes. Stir from time to time.
  5. In a pot add the water, the granulated sugar and the lemon peel and boil for 5 minutes. Stir from time to time.
  6. Pour the hot syrup over the coconut balls and let them soak it. Turn them upside down to help the soak syrup all over. Remove from the syrup and sprinkle all over with the rest of the shredded coconut.
  7. Let them cool completely and enjoy!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx