Ινδοκαρυδοπιτάκια Σιροπιαστά νηστίσιμα
Μια ωραία παραλλαγή από τα Ινδοκάρυδα. Αυτά τα Ινδοκαρυδοπιτάκια Σιροπιαστά θυμίζουν Καρυδόπιτα, μόνο που είναι νηστίσιμα.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1¼ κούπας πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 2 κ.σ. κακάο
- ⅔ κούπας τριμμένα καρύδια
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 200 γρ. ινδική καρύδα
- ⅓ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο, τα τριμμένα καρύδια, 50 γρ. ινδική καρύδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Προσθέτουμε σε δόσεις τη φαρίνα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Ίσως να μη χρειαστεί να βάλουμε όλη την ποσότητα της φαρίνας.
- Από τη ζύμη μας παίρνουμε και πλάθουμε μπαλάκια (περίπου 20-25 γρ.) και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά και αφού ψηθούν, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν τα Ινδοκαρυδοπιτάκια, τα βάζουμε σε ένα σκεύος που να μην έχουν απόσταση μεταξύ τους και τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
- Τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά και αφού ρουφήξουν όλο το σιρόπι, τα κυλάμε μέσα στην ινδική καρύδα.
- Αφήνουμε πάλι να κρυώσουν καλά και απολαμβάνουμε.
