Ινδοκαρυδοπιτάκια Σιροπιαστά νηστίσιμα

 

από BigMama
Μια ωραία παραλλαγή από τα Ινδοκάρυδα. Αυτά τα Ινδοκαρυδοπιτάκια Σιροπιαστά θυμίζουν Καρυδόπιτα, μόνο που είναι νηστίσιμα.
5 από 9 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 50 τεμάχια

Υλικά
 

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο, τα τριμμένα καρύδια, 50 γρ. ινδική καρύδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  2. Προσθέτουμε σε δόσεις τη φαρίνα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Ίσως να μη χρειαστεί να βάλουμε όλη την ποσότητα της φαρίνας.
  3. Από τη ζύμη μας παίρνουμε και πλάθουμε μπαλάκια (περίπου 20-25 γρ.) και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά και αφού ψηθούν, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
  6. Αφού κρυώσουν τα Ινδοκαρυδοπιτάκια, τα βάζουμε σε ένα σκεύος που να μην έχουν απόσταση μεταξύ τους και τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
  7. Τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά και αφού ρουφήξουν όλο το σιρόπι, τα κυλάμε μέσα στην ινδική καρύδα.
  8. Αφήνουμε πάλι να κρυώσουν καλά και απολαμβάνουμε.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx