Χοιρινό με Πολύχρωμες Πιπεριές στο λεπτό

 

BigMama
Πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό που αρέσει πολύ! Συνδυάστε με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες και θα το λατρέψετε.
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Χοιρινό
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κιλότο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • ρίγανη
  • πάπρικα γλυκιά
  • ½ λεμόνι τον χυμό του
  • 1 κύβο λαχανικών

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Μόλις κάψει το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό κρέας και το τσιγαρίζουμε, να πάρει χρώμα απ'όλες τις πλευρές
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τη γλυκιά πάπρικα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτεί έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι μας ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου.
  • Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές μας και σε φετούλες το κρεμμύδι και μόλις περάσουν τα είκοσι λεπτά, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 15 λεπτά ακόμη. Αν δεν έχει αρκετό ζουμί το φαγητό μας προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Sotiria amor 
 
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx