Χοιρινό με Πολύχρωμες Πιπεριές στο λεπτό
Πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό που αρέσει πολύ! Συνδυάστε με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες και θα το λατρέψετε.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κιλότο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 150 ml λευκό κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- ρίγανη
- πάπρικα γλυκιά
- ½ λεμόνι τον χυμό του
- 1 κύβο λαχανικών
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις κάψει το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό κρέας και το τσιγαρίζουμε, να πάρει χρώμα απ'όλες τις πλευρές
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τη γλυκιά πάπρικα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτεί έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι μας ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου.
- Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές μας και σε φετούλες το κρεμμύδι και μόλις περάσουν τα είκοσι λεπτά, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 15 λεπτά ακόμη. Αν δεν έχει αρκετό ζουμί το φαγητό μας προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια