Κεφτεδάκια Λαχανικών φούρνου

 

από BigMama
Μια εύκολη συνταγή για υγιεινά χορταστικά κεφτεδάκια λαχανικών φούρνου!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 30 κεφτεδάκια

Υλικά
 

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 καρότο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 φινόκιο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα μουλιασμένο ψωμί
  • 1 κούπα καλά γεμάτη τυρί τσένταρ
  • φρυγανιά τριμμένη όσο σας πάρει
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες

  1. Τρίψτε στο μπλέντερ τη μελιτζάνα, το φινόκιο και το κρεμμύδι και βάλτε τα σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε την πατάτα και το καρότο τριμμένα στο χοντρό τρίφτη.
  3. Τρίβετε τα κολοκυθάκια, στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε ελαφρώς και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τέλος τα στύβετε καλά και τα βάζετε και αυτά στο μπολ.
  4. Σπάστε τα αυγά μέσα στο μείγμα, προσθέστε το τυρί, το μουλιασμένο ψωμί και φρυγανιά όσο πάρει για να μπορείτε να πλάσετε ένα μπαλάκι με τα χέρια σας χωρίς να σπάει.
  5. Προσθέστε τη σκόνη σκόρδου, τον άνηθο και το αλάτι. Ανακατέψτε πολύ καλά.
  6. Φτιάξτε στρογγυλά μπαλάκια, τα πατάτε λίγο με τα χέρια σας και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.
  8. Σερβίρονται με κρύο τζατζίκι!

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Gogo Samiou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx