Κεφτέδες Κυπριακοί

 

από Vassiliki
Τηγανητό έδεσμα με βασικά συστατικά τον κιμά και τις τριμμένες πατάτες.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Κιμάς, Μαγειρική, Μεζέδες
Κουζίνα Κυπριακή
Μέθοδος Μαγειρέματος Τηγάνισμα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

  • 750 γρ. ανάμικτος κιμάς
  • 1 κιλό πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • δυόσμος ξερός
  • ½ κ.γ. μαυροπίπερο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • λίγο ξύδι
  • λίγο ούζο
  • ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη ή μουσκεμένο ψωμί σε νερό και στραγγισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη να γίνουν πολτός. Τις αφήνουμε λίγα λεπτά να κατασταλάξουν και τις στραγγίζουμε να φύγει το νερό τους.
  2. Βάζουμε την πατάτα σε ένα μπολ, τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και μετά, ρίχνουμε μέσα τον κιμά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι , την φρυγανιά ή το ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο, το ξύδι, το ούζο, την κανέλα, το ελαιόλαδο και τελευταία τα αυγά.
  3. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για μία ώρα στο ψυγείο.
  4. Παίρνουμε κουταλιά- κουταλιά και πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι χωρίς να τους αλευρώσουμε.
  5. Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και συνοδεύονται συνήθως με σαλάτα, με σάλτσα ντομάτας, με ρύζι ή πλιγούρι πιλάφι. Απαραίτητο συνοδευτικό είναι και το γιαούρτι.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx