Κέικ με Αυγολικέρ
Ένα από τα κλασσικά γερμανικά κέικ. Γίνεται ιδιαίτερα αφράτο και κρατά την υγρασία του για αρκετές μέρες.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 5 αυγά
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 φακελάκια βανιλίνη
- 250 ml αυγολικέρ
- 250 ml ηλιέλαιο
- 150 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. λικέρ αυγού
Θα χρειαστείτε
- Φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις ή στους 160° C στον αέρα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το λικέρ αυγού και στη συνέχεια με δόσεις και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50-60 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει το κέικ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με το αυγολικέρ τα οποία περιχύνουμε πάνω στο κέικ.
