Κέικ με Αυγολικέρ

 

από BigMama
Ένα από τα κλασσικά γερμανικά κέικ. Γίνεται ιδιαίτερα αφράτο και κρατά την υγρασία του για αρκετές μέρες.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα Γερμανική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Για την επικάλυψη

Θα χρειαστείτε

  • Φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις ή στους 160° C στον αέρα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το λικέρ αυγού και στη συνέχεια με δόσεις και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη.
  4. Αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  5. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50-60 λεπτά.
  6. Μόλις κρυώσει το κέικ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με το αυγολικέρ τα οποία περιχύνουμε πάνω στο κέικ.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx