Κέικ Λεμόνι πολύ αφράτο και ζουμερό

από Primiso4
Ένα κέικ που γίνεται πολύ αφράτο και ζουμερό και παραμένει έτσι για αρκετές μέρες!
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 55 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Σιροπιαστά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Για το σιρόπιασμα

Οδηγίες

Για την ζύμη
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μήκους 30 cm.
  2. Ετοιμάζουμε το ξύσμα από τα 2 λεμόνια και μετά στύβουμε το 1/2 λεμόνι για το χυμό του.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
  4. Αναμιγνύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας λίγο.
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας ελαφρά για να μην χάσουμε τον όγκο.
  6. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά.
  7. Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με μια οδοντογλυφίδα.
Για το σιρόπιασμα
  1. Για το σιρόπιασμα, αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη και το περιχύνουμε στο κέικ.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx