Κέικ Λεμόνι πολύ αφράτο και ζουμερό
Ένα κέικ που γίνεται πολύ αφράτο και ζουμερό και παραμένει έτσι για αρκετές μέρες!
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 2 λεμόνια το ξύσμα και το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 4 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 ml αραβοσιτέλαιο
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπιασμα
- 5 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 5 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
Για την ζύμη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μήκους 30 cm.
- Ετοιμάζουμε το ξύσμα από τα 2 λεμόνια και μετά στύβουμε το 1/2 λεμόνι για το χυμό του.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
- Αναμιγνύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας λίγο.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας ελαφρά για να μην χάσουμε τον όγκο.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με μια οδοντογλυφίδα.
Για το σιρόπιασμα
- Για το σιρόπιασμα, αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη και το περιχύνουμε στο κέικ.
