Κέικ με Σταφίδες
Αφράτο κέικ βανίλιας με ζουμερές, ξανθές, σταφίδες. Ένα πολύ απλό κέικ, που γίνεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο και είναι πεντανόστιμο.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- 6 αυγά
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml γάλα φρέσκο
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι και λίγες σταγόνες
- 200 γρ. σταφίδες
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν, 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και τις σταγόνες λεμονιού.
- Αναμιγνύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα, σε δόσεις, μέσα στο μείγμα με τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό στις σταφίδες, τις πλένουμε λίγο και αφού στραγγίσουμε το νερό, τις πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας να φύγει το περιττό νερό.
- Προσθέτουμε στις σταφίδες μια κοφτή κουταλιά σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τις ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 190° C, για 60 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να σταθεί για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
- Μόλις κρυώσει το κέικ, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Κόβουμε και απολαμβάνουμε!
