Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί Νηστίσιμες
Ένα γευστικότατο πιάτο για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες ή αργίτικες
- λάδι για το τηγάνισμα
- 6 ντομάτες ώριμες
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγη ζάχαρη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες και τις χαράζετε κατά μήκος. Τηγανίζετε ελαφρά της μελιτζάνες ολόκληρες.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από το μύλο των λαχανικών, τις πατάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά.
- Γεμίζετε τις μελιτζάνες με το μείγμα των κρεμμυδιών και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ. Τις περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτετε λίγο νερό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο