Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

 

από BigMama
Πεντανόστιμο, πανεύκολο, αρωματικό, κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι. Γίνεται σε ένα σκεύος και θα χρειαστείτε μόνο λίγα απλά υλικά.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Κοτόπουλο, Μαγειρική, Ρύζι
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 λεμόνια τις φλούδες και το χυμό
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.σ. κοφτή δεντρολίβανο ξηρό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 500 γρ. νερό ζεστό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και αφού το βάλουμε σε ένα μπολ το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε στη φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τη δάφνη και αφού μαγειρέψουμε για 1 λεπτό ακόμη σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  5. Προσθέτουμε τον κύβο και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
2
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx