Κοτόπουλο με Σάλτσα Λιαστής Ντομάτας

 

από BigMama
Το Κοτόπουλο συνδυάζεται απίστευτα με τις Λιαστές Ντομάτες και η προσθήκη Κρέμας Τυριού απλά το απογειώνει γευστικά!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκιές
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια σοτέζα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Περίπου 10-12 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο, μέχρι να αποκτήσει διάφανο χρώμα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπούκοβο, το σκόρδο σε σκόνη και το νερό και σκεπάζουμε το φαγητό, αφήνοντας να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου.
  8. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, αραιώνω με λίγο ζεστό νερό την κρέμα τυριού και την προσθέτω στο φαγητό. Αφήνω λίγο ακόμη να βράσει και να πήξει η σάλτσα.
  9. Τέλος, προσθέτω φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx