Κουλουράκια Δίχρωμα Νηστίσιμα

 

από BigMama
Δίχρωμα, νηστίσιμα, απλά, κουλουράκια. Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι σας και μπορείτε να τα φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές μέρες.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 60 τεμάχια

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200° C.
  2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέτουμε το ξύσμα, την αμμωνία, τα 2/3 από το χυμό πορτοκαλιού με διαλυμένη τη σόδα, και το αλεύρι. Η ζύμη μου θα πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το κακάο, τον υπόλοιπο χυμό από το πορτοκάλι και μεταφέρουμε και τη μισή λευκή ζύμη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμη. Θέλω να έχω μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
  4. Παίρνω μια μικρή μπαλίτσα (μικρότερη από καρύδι) από τη λευκή ζύμη και μια μπαλίτσα από την σκούρα ζύμη. Τις πλάθω σε κορδονάκια μήκους περίπου όσο το δάχτυλο. Το πάχος τους θα είναι λίγο μικρότερο από το δάχτυλο. Τα στρίβουμε για να μπλεχτούν τα χρώματα.
  5. Τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνω λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx