Πτι φουρ με σοκολάτα
Υπέροχα αφράτα βουτήματα πτι φουρ με γέμιση μαρμελάδας και επικάλυψη σοκολάτας! Καλύτερα από τα αγοραστά!
Υλικά
- 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. τρούφα
- μαρμελάδα βερίκοκο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο.
- Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής μεγάλη μύτη σε σχήμα αστεριού και σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, κάνουμε τα σχέδια που μας αρέσουν. Μακρόστενα, μισοφέγγαρα ή στρογγυλά.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 170° C στις αντιστάσεις.
- Μόλις κρυώσουν τα πτι φουρ, βάζουμε μαρμελάδα στην επίπεδη επιφάνεια και σκεπάζουμε με ένα ακόμη πτι φουρ έτσι ώστε να ενώνονται οι δύο επίπεδες επιφάνειες.
- Λιώνουμε κουβερτούρα και βουτάμε την άκρη του πτι φουρ στη σοκολάτα και μετά στην τρούφα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και είναι έτοιμα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ". | Συνταγή Ασπα φλωρου | Photo Athena Kousta
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο