Πτι φουρ με σοκολάτα

από BigMama
Υπέροχα αφράτα βουτήματα πτι φουρ με γέμιση μαρμελάδας και επικάλυψη σοκολάτας! Καλύτερα από τα αγοραστά!
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )35 τεμάχια

Υλικά
 

  • 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. τρούφα
  • μαρμελάδα βερίκοκο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο.
  • Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής μεγάλη μύτη σε σχήμα αστεριού και σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, κάνουμε τα σχέδια που μας αρέσουν. Μακρόστενα, μισοφέγγαρα ή στρογγυλά.
  • Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 170° C στις αντιστάσεις.
  • Μόλις κρυώσουν τα πτι φουρ, βάζουμε μαρμελάδα στην επίπεδη επιφάνεια και σκεπάζουμε με ένα ακόμη πτι φουρ έτσι ώστε να ενώνονται οι δύο επίπεδες επιφάνειες.
  • Λιώνουμε κουβερτούρα και βουτάμε την άκρη του πτι φουρ στη σοκολάτα και μετά στην τρούφα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και είναι έτοιμα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Συνταγή Ασπα φλωρου | Photo Athena Kousta
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx