Κρουασανάκια αφρός με μερέντα
Απίθανα Κρουσανάκια με γέμιση μερέντας, τα οποία γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα. Ιδανικά για να τα πάρουν και τα παιδάκια στο σχολείο.
Υλικά
- 2 κούπες γάλα φρέσκο χλιαρό
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι αυγού
- 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα..
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα αυγά και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε αρχικά τις 3 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Δουλεύουμε τη ζύμη μας πάνω στον πάγκο της κουζίνας πολύ καλά, μέχρι να γίνει λεία και αφράτη. Στη συνέχεια τη βάζουμε στο μπολ μας και την αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη για 2 ώρες, να φουσκώσει.
- Μόλις φουσκώσει, τη βάζουμε πάνω στον πάγκο μας και την κόβουμε σε 16 ίσα κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλίτσα και τα βάζουμε πάλι στην άκρη να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.
- Μόλις φουσκώσουν οι μπαλίτσες μας, τις ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά φυλλαράκια τα οποία βουτυρώνουμε και ανά 4, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο και κόβουμε ακτινωτά σε 8 τρίγωνα κομμάτια. Βάζουμε μερέντα στην φαρδιά πλευρά και τυλίγουμε σε κρουασάν.
- Βάζουμε τα κρουασάν σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμη να φουσκώσουν.
- Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο