Κυπριακή Καρυδόπιτα με κρέμα

 

από Lina
Μια διαφορετική εκδοχή σιροπιαστής καρυδόπιτας για να συνοδεύσει το τσάι ή τον καφέ. Μια αγαπημένη κυπριακή συνταγή.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα Κυπριακή
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Μέτριας Δυσκολίας

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Κρέμα

Σιρόπι

Οδηγίες

Σιρόπι
  1. Σε κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει.
Κέικ
  1. Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, τη γαλέτα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και την ινδική καρύδα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  4. Βουτυρώνουμε το πυρέξ. Απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  5. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ρίχνουμε στο ζεστό κέικ, το σιρόπι κρύο.
Κρέμα
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Μεταφέρουμε αν θέλουμε, την κρέμα σε γυάλινο σκεύος, για να κρυώσει πιο γρήγορα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  3. Με το μίξερ χτυπάμε την σαντιγί.
  4. Χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ ελαφρά και για λίγο, μέχρι να λειάνει. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, συνεχίζοντας να χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενσωματωθεί η σαντιγί
  5. Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ
  6. Καλύπτουμε την επιφάνεια με ινδική καρύδα. Διακοσμούμε με καρύδια και τριμμένα καρύδια, ή όπως αλλιώς επιθυμούμε. Βάζουμε την καρυδόπιτα για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx