Λικέρ Αυγού (Αυγολικέρ) σπιτικό

από BigMama
Το Λικέρ Αυγού ή Αυγολικέρ, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό αντίθετα χρησιμοποιείται σε αρκετές συνταγές κυρίως γλυκών.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 10 λεπτά
Κατηγορία Ποτά, Χυμοί & Ροφήματα
Κουζίνα Γερμανική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

  • 8 φρέσκους κρόκους αυγών (M)
  • 1 φακελάκι βανίλια Bourbon
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 7,5% λιπαρά
  • 1/4 λίτρου κονιάκ ή λευκό ρούμι

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη βανίλια.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη, το γάλα εβαπορέ και το ρούμι.
  3. Τοποθετούμε το μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ για 6 λεπτά περίπου, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
  4. Γεμίζουμε με λικέρ τα μπουκάλια μας, με τη βοήθεια ενός χωνιού.
  5. Αν είναι καλά σφραγισμένο το λικέρ μας, αντέχει έως και 6 μήνες.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx