Μανιταρόπιτα Χωρίς Φύλλο

 

από BigMama
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη Μανιταρόπιτα Χωρίς Φύλλο. Είναι ιδανική τόσο για ορεκτικό, όσο και για κυρίως γεύμα.
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Σοτάρισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 20 x 30cm ορθογώνιο
  • 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 400 γρ. τριμμένα τυριά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • κούπα αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε λιγάκι.
  4. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, κρατώντας λίγη ποσότητα για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια.
  5. Αναμιγνύουμε το χυλό με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βουτυρώνουμε το πυρέξ και απλώνουμε μέσα το μείγμα ομοιόμορφα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx