Μηλόπιτες σπιτικές με σφολιάτα
Λαχταριστές σπιτικές μηλόπιτες! Η τραγανή σφολιάτα με τη ζουμερή γλυκιά γέμιση μήλου τις κάνει απλά ακαταμάχητες.
Υλικά
Για τις μηλόπιτες
Για την επικάλυψη
- ½ κούπα άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. ή και λίγο παραπάνω κρέμα γάλακτος
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Αν επιλέξαμε κατεψυγμένη σφολιάτα, φροντίζουμε να τη βγάλουμε από την κατάψυξη και να την ξεπαγώσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα μήλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Αν επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε και κυδώνια, προσθέστε λίγη ζάχαρη ακόμη καθώς τα κυδώνια είναι λίγο πιο ξινά από τα μήλα.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμη μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα μας. Μόλις είναι έτοιμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C, στις αντιστάσεις.
- Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε πάνω της το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
- Κόβουμε μια λωρίδα από το φύλλο της σφολιάτας έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι και όχι ορθογώνιο. Το μεγάλο τετράγωνο το κόβουμε σε 4 ίσα μικρότερα τετράγωνα και βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού το 1/8 από το κρύο μείγμα των μήλων.
- Χτυπάμε το αυγό με μια κουταλιά σούπας νερό και αλείφουμε, με ένα πινέλο, κάθε κομμάτι σφολιάτας γύρω γύρω για να μας βοηθήσει να κλείσει καλά η μηλόπιτα.
- Διπλώνουμε τη σφολιάτα μας, κλείνοντας μέσα τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Πιέζουμε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα γύρω γύρω, για να σφραγίσουν καλά οι άκρες.
- Βάζουμε τις μηλόπιτες σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα μαχαίρι κάνουμε 2-3 μικρά κοψίματα στην επιφάνεια κάθε μηλόπιτας.
- Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε μηλόπιτας με το αυγό που είχαμε χτυπήσει και τις ψήνουμε για 20 έως 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινήσουν.
- Αναμιγνύουμε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος προσπαθώντας να έχουμε μια παχύρευστη επικάλυψη. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω στις ζεστές μηλόπιτες, κάνοντας οριζόντιες γραμμές.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο