Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα

από BigMama
Ένα γρήγορο γλυκό, με λίγα υλικά, για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 0 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σοκολάτα
Κουζίνα Γαλλική
Μέθοδος Μαγειρέματος Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 άτομα

Υλικά
 

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 70 γρ. δαμάσκηνα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

  1. Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, πρσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε τους κρόκους των αυγών.
  3. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στραγγισμένα και ψιλοκομμένα, μαζί με το κονιάκ.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι και την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα, την οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά.
  5. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο.
  6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη σαντιγί.
  7. Η συνταγή είναι του Ηλία Δερμετζόγλου και τη βρήκαμε σε ένα παλιό τεύχος Cook Book του Έθνους.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx