Μπισκότα Λεμονιού χωρίς μίξερ

 

από BigMama
Αρωματικά μπισκοτάκια Λεμονιού για όλη την οικογένεια, γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αφού δεν χρειάζονται ούτε μίξερ.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 12 λεπτά
Χρόνος ψύξης 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 47 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 35 τεμάχια

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ θα βάλουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, μια πρέζα αλάτι, τη βανιλίνη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Αφού ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα με το βούτυρο, σε δύο δόσεις. Μόλις ενσωματωθεί η πρώτη δόση, προσθέτουμε και τη δεύτερη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ζύμη η οποία δεν θα κολλάει.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα να κρυώσει.
  5. Μόλις κρυώσει η ζύμη μας, τη βγάζουμε από την κατάψυξη και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια των 30 γρ. περίπου. Στη συνέχεια τα βουτάμε στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί μας το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C στον αέρα.
  7. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά
  8. Αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx