Νηστίσιμο Κέικ 1-2-3-4

 

από BigMama
Μετρήστε τα υλικά με μια κούπα και ετοιμάστε γρήγορα αυτό το εύκολο, αφράτο Νηστίσιμο Κέικ για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Κατηγορία Για το σχολείο, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 22cm στρογγυλό

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 170° C.
  2. Χρησιμοποιούμε την ίδια κούπα (250 ml) για τη μέτρηση όλων των υλικών.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για 3-4 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά) και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, διαμέτρου 22 εκ., την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις για 55 με 60 λεπτά , ανάλογα το φούρνο. Τοποθετούμε τη φόρμα στην προτελευταία σχάρα.
  8. Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος, δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, η οποία θα πρέπει να βγαίνει καθαρή, για το αν ψήθηκε το κέικ.
  9. Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx