Πάστα Σοκολατίνα

 

από BigMama
Από τις ωραιότερες συνταγές για Πάστα Σοκολατίνα! Μια πανεύκολη συνταγή, με λίγα υλικά, από την Τζένη Τσανακτσίδου.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Μπεν μαρί, Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Για το γλάσο

  • 100 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. βιτάμ

Οδηγίες

  1. Βάζουμε στο μπολ, σπασμένη σε κομμάτια, την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να γίνει λείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Την ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Στη συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και σπάμε μέσα 1 πακέτο μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ απαλά να μην ξεφουσκώσει η μους.
  4. Παίρνουμε ένα ταψί ή τάπερ και βάζουμε μια στρώση μπισκότα μουσκεύοντάς τα σε λίγο γάλα το καθένα. Τοποθετούμε πολύ απαλά τη μους και επάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα μουσκεύοντάς τα σε γάλα.
Για το γλάσο
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να γίνει λείο. Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βιτάμ. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 2 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx