Πάστα Ταψιού Καραμέλα

 

από BigMama
Ποιος είπε ότι πάστες μπορούμε να βρούμε μόνο στα ζαχαροπλαστεία; Ετοιμάστε μόνοι σας την πιο νόστιμη Πάστα Ταψιού Καραμέλα και απολαύστε.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 35 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σοκολάτα
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Για το παντεσπάνι

  • 6 αυγά
  • 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 4 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.γ. baking powder

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα

  • 2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμόλ
  • 1 κουτιά γάλα καραμελωμένο έτοιμο

Για το γλάσο

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι
  1. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο, το αλεύρι, το λάδι, το μπέικιν και ανακατεύετε.
  3. Λαδώνετε ένα ταψί 23x32 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.
Για το σιρόπι
  1. Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά.
  2. Ρίχνετε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό παντεσπάνι (να μην είναι καυτά, απλά να είναι ζεστά) και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Για την κρέμα
  1. Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα. Φροντίστε να έχετε βάλει τη σαντιγί από νωρίτερα στο ψυγείο.
Για το γλάσο
  1. Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο και το ρίχνετε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Συναρμολόγηση
  1. Αφού κρυώσει το σιροπιασμένο παντεσπάνι, απλώνουμε πάνω την κρέμα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το γλάσο.
  2. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει καλά.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx