Μπισκοτάκια με Γλάσο Λεμονιού
Απαλά και ανάλαφρα Μπισκοτάκια με Γλάσο Λεμονιού. Ετοιμάστε τα μέσα σε πολύ λίγα λεπτά και με ελάχιστα υλικά, που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό
- ½ λεμόνι το ξύσμα
- 1 κ.γ. βανίλια υγρή
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο λεμονιού
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη
- λίγες σταγόνες λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού για ντεκόρ
Σημειώσεις
Instructions
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και τέλος ζυμώνουμε λίγο με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια λεία, απαλή ζύμη.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και σχηματίζουμε μπαλίτσες από τη ζύμη μας, περίπου 18 γρ. για το κάθε μπισκότο.
- Τοποθετούμε τις μπαλίτσες μας με λίγη απόσταση πάνω στο ταψί μας και ψήνουμε για 12-14 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, στις αντιστάσεις. Να πάρουν χρώμα από κάτω και ελαφρώς από πάνω.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη μαζί λίγες σταγόνες λεμονιού έτσι ώστε να έχουμε ένα αρκετά πηχτό μίγμα.
- Ρίχνουμε μισό κουταλάκι από το γλάσο πάνω σε κάθε μπισκότο και το αφήνουμε με τη μικρή ροή του, να καλύψει ολόγυρα το μπισκότο.
- Στολίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο