Πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς Πατσαβουρόπιτα

 

από BigMama
Πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς Πατσαβουρόπιτα γλυκιά. Εύκολη, οικονομική, γευστικότατη πίτα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 25 x 35cm ορθογώνιο
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 5 αυγά
  • 1 κεσεδάκι ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κεσεδάκι λάδι ελαφρύ
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

  • 3 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια νερό
  • 1 κεσεδάκι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις.
  2. Τοποθετούμε τα φύλλα στο πυρέξ αφού τα σουρώσουμε ένα ένα.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα σουρωμένα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά.
  5. Μόλις ψηθεί το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το σιρόπι
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx