Πουτίγκα λεμονιού Γλυκό ψυγείου

 

από BigMama
Ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι, και όχι μόνο, μας προτείνει ο Jim Michailidis.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 8 κομμάτια

Υλικά
 

  • 1 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 200 ml γάλα
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 230 γρ. σαντιγύ
  • 200 ml βραστό νερό
  • 1 φακελάκι ζελέ λεμονιού
  • 200 ml κρύο νερό

Οδηγίες

  1. Βουτάμε τα μπισκότα μας μέσα στο γάλα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (ή σε ένα πυρέξ.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τη σαντιγύ και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μη χαθεί ο όγκος.
  4. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το βραστό νερό και προσθέτουμε το πακέτο ζελέ λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρύο νερό. Μόλις αρχίσει να πήζει, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω στην κρέμα το ζελέ και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  6. Μετά από 2 ώρες που το ζελέ θα έχει πήξει, απλώνουμε πάνω του ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 30' λεπτά.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx