Πρασοκιμαδόπιτα
Λατρεμένη, εύκολη, τραγανή και ταυτόχρονα ζουμερή Πρασοκιμαδόπιτα σε 10', με μια συνταγή του Live Kitchen Channel.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 35 x 42cm ορθογώνιο
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε σε ένα σκεύος και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τον μοσχαρίσιο κιμά, τον οποίο σπάμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του κιμά.
- Σπάμε το τυρί φέτα μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια ωραία σάλτσα.
- Αναμιγνύουμε τον κιμά με το πράσο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
- Αλείφουμε ένα ταψί 35 x 42 εκ. με λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό, το αλάτι και το λευκό ξύδι και χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας για να ραντίσουμε το φύλλο που απλώσαμε στο ταψί.
- Συνεχίζουμε με άλλα 5 φύλλα την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 6 φύλλα συνολικά στη βάση του ταψιού. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και ραντίζουμε με το μείγμα ξυδιού κάθε φύλλο ξεχωριστά.
- Απλώνουμε την γέμιση του κιμά ομοιόμορφα πάνω στα στη βάση και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα πάλι την ίδια διαδικασία αλείφοντας και ραντίζοντας ξεχωριστά το κάθε φύλλο, ενώ ταυτόχρονα σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180° C.
- Καλή απόλαυση!
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
