Σφολιάτα αλμυρή με Ζαμπόν και Τυρί

 

από BigMama
Όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για να μαγειρέψετε, ετοιμάστε αυτή τη γρήγορη, πανεύκολη αλμυρή Σφολιάτα με Ζαμπόν και Τυρί που αρέσει σε όλους!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 3 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 43 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 άτομα

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε λίγο με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μείγμα λαχανικών σε σκόνη, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια, την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Βουτυρώνουμε το πυρέξ και απλώνουμε μέσα το φύλλο σφολιάτας και το γυρίζουμε λίγο στις άκρες για να μην προεξέχουν και καούν.
  5. Απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα ομοιόμορφα το ζαμπόν και πάνω στο ζαμπόν απλώνουμε το τυρί. Περιχύνουμε πάνω τους το μείγμα των αυγών φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  6. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε τη σφολιάτα μας στους 180° C, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα και να ροδίσει η κρέμα.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx