Σφολιατίνια με Γραβιέρα

 

από BigMama
Τραγανά σφολιατίνια με νόστιμη γραβιέρα. Ένα πανεύκολο σνακ για όλες τις ώρες. Χρειάζονται μόνο λίγα υλικά και μισή ώρα από το χρόνο σας και είναι έτοιμα.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Έως 5 Υλικά, Μαγειρική, Μεζέδες, Ορεκτικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 24 τεμάχια

Υλικά
 

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • πάπρικα γλυκιά
  • μαύρο σουσάμι
  • λίγο λάδι για άλειμμα

Οδηγίες

  1. Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 1,5 δάχτυλο φαρδιές. (περίπου 12 λωρίδες)
  2. Αλείφουμε το φύλλο μας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε, όλες τις λωρίδες ταυτόχρονα, από τη μέση και κάτω με το μισό τυρί. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη πάπρικα.
  3. Διπλώνουμε το πάνω μέρος της λωρίδας και το φέρνουμε να σκεπάσει το κάτω μέρος, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με το τυρί. Πατάμε καλά το φύλλο μας να κολλήσει και μετά το στρίβουμε για να κάνουμε τα σφολιατίνια μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα υλικά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° στον αέρα.
  5. Βάζουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω τα σφολιατίνια μας. Χτυπάμε το αυγό και τα αλείφουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι.
  6. Βάζουμε τα σφολιατίνια στο φούρνο μας και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx