Σούπα Σελινόριζας με Μήλο Βελουτέ

 

από BigMama
Εκλεκτή, βελούδινη Σούπα Σελινόριζας με ξινόμηλα. Μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, που είναι ιδανική πρόταση για πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι.
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικό, Σούπες
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Βράσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )6 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 σελινόριζα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 ξινόμηλα
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • lt ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα ξινόμηλα και τα κόβουμε επίσης σε κύβους.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σελινόριζα και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε λιγάκι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να αρχίσει το κρεμμύδι να γίνεται διάφανο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα ξινόμηλα και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαγειρευτεί και να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το τζίντζερ και αφήνουμε τη σούπα για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Μόλις βράσουν τα λαχανικά, κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια ωραία βελουτέ υφή. Αν δούμε ότι είναι πολύ πηχτή η σούπα μας, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό και συνεχίζουμε την πολτοποίηση.
  • Σερβίρουμε αν θέλουμε με στραγγιστό γιαούρτι ή κρουτόν.
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx