Συκώτι Μοσχαρίσιο με Δαμάσκηνα

 

από 2lovecooking
Τρυφερό Μοσχαρίσιο Συκώτι μαγειρεμένο στο φούρνο, με αποξηραμένα δαμάσκηνα και κρεμμύδια, Γίνεται απίστευτα μαλακό και χωρίς βαριά μυρωδιά.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Μοσχάρι
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 700 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο σε φέτες μερίδες
  • 5 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
  • 10-12 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 15-20 ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσι

Για την μαρινάδα

  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 1 πορτοκάλι το χυμό
  • 30-50 γρ. ελαιόλαδο
  • 30-50 γρ. μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • δενδρολίβανο
  • μοσχοκάρυδο, κανέλα, (φασκόμηλο προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Στο ταψί που θα τα ψήσουμε, βάζουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου.
  2. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180° C, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για κανένα μισάωρο. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε έτσι μέχρι να ψηθεί.
  3. Επειδή θα έχει αρκετά υγρά μπορούμε να τα αδειάσουμε σε ένα κατσαρολάκι και να τα δέσουμε με κόρν φλάουρ και να ρίξουμε αυτή την σος από πάνω, στο πιάτο.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Instagram 2lovecooking
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx