Τούρτα μπισκότου με διπλή κρέμα

 

από salteleni
Τούρτα με μπισκότα σε μια πολύ ωραία και διαφορετική παρουσίαση, απ' ότι έχουμε συνηθίσει.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Μέτριας Δυσκολίας
Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

  • 2 πακέτα πτιμπερ
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής βανίλια
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής πραλίνα
  • 800 ml γάλα για τις κρέμες
  • 1 φλ. επιπλέον γάλα για τα μπισκότα

επικάλυψη

  • 1 κουτί μόρφατ
  • 3 κ.σ. άχνη
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 100 ml γάλα

Οδηγίες

  1. Φτιάχνω τις κρέμες σύμφωνα με τη συσκευασία.
  2. Παίρνω ένα μπισκότο το βρέχω στο γάλα, το αλείφω με την άσπρη κρέμα και το βάζω στη φόρμα μου που την έχω καλύψει με μεμβράνη. Συνεχίζω κυκλικά με την πρώτη σειρά άσπρη κρέμα. Συνεχίζω 2η σειρά κυκλικά με την κρέμα πραλίνα πάνω στα μπισκότα. Συνεχίζω μέχρι να γεμίσει η φόρμα εναλλάξ με τις κρέμες.
  3. Έριξα από πάνω την υπόλοιπη κρέμα που περίσσεψε και κάλυψα με μπισκότα. Σκέπασα με την μεμβράνη και έβαλα στο ψυγείο να σφίξει.
  4. Αναποδογυρίζω σε πιατέλα
  5. Χτυπάω τη σαντιγί με την άχνη να αφρατέψει, καλύπτω με την σαντιγί.
  6. Λειώνω τη σοκολάτα με το γάλα και το μέλι, ανακατεύω καλά και περιχύνω το γλυκό. Γαρνίρω με τριμμένο μπισκότο. Βάζω στο ψυγείο.
  7. Κόβω και σερβίρω.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx