Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Γεμιστά

 

από BigMama
Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα, που λιώνουν στο στόμα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά όλες τις εποχές.
5 από 5 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Χριστούγεννα
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 40 κομμάτια (τελικά)

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε σε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι σε δόσεις.
  2. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  3. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και την ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Θα έχει πάχος περίπου 2-3 χιλιοστά. Κόβουμε με κουπ πατ μπισκότα σε σχήμα αστεριού. Θα βγουν περίπου 80 κομμάτια. Στα μισά από αυτά κάνουμε μια τρύπα με ένα μικρό καπάκι.
  4. Τα αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C για 12 λεπτά περίπου να πάρουν ένα πολύ πολύ ελαφρύ χρώμα.
  5. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστά, βάζουμε στα μπισκότα χωρίς τρύπα μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας και σκεπάζουμε με ένα μπισκότο με τρύπα. Στο τέλος θα έχουμε 40 μπισκότα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx