Ομελέτα Φούρνου Σουφλέ

 

από BigMama
Φανταστική Ομελέτα Φούρνου με Μανιτάρια και Μπρόκολο. Μια απλή και εύκολη λύση, για να μαγειρέψετε όταν στερέψετε από ιδέες!
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 άτομα

Υλικά
 

  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά
  • 12 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαυροπίπερο
  • 400 γρ, γάλα
  • 110 γρ. κασέρι τσένταρ
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ, μπρόκολο βρασμένο
  • 130 γρ, ψωμί σε κύβους

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Σοτάρουμε λίγο ακόμη και τα βγάζουμε σε ένα μπολάκι, αδειάζοντας το τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά μας, το αλάτι, το μαυροπίπερο, το γάλα και χτυπάμε με ένα σύρμα.
  4. Προσθέτουμε στα αυγά το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα σοταρισμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα τυριά και το μπρόκολο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 20 x 20 εκ. απλώνουμε το ψωμί μας που το έχουμε κόψει σε κύβους και πάνω στο ψωμί αδειάζουμε, με μια κουτάλα, το μείγμα αυγών να πάει ομοιόμορφα παντού.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175° C για περίπου 1 ώρα.
  7. Σερβίρουμε ζεστή.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx