Αλμυρές μπουκίτσες με Ελιά

 

από BigMama
Τα πιο γρήγορα ελιοπιτάκια που μπορείτε να ετοιμάσετε! Αυτές οι αλμυρές μπουκίτσες με ελιά είναι ιδανικές ακόμη και για το σχολείο.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Έως 5 Υλικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 32 κομμάτια

Υλικά
 

  • 500 γρ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα πορτοκαλάδα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1-1½ βάζο ελιές πράσινες με κόκκινη πιπεριά
  • λίγο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το αλεύρι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  2. Στο ταψί του φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τον ανάβουμε στους 180° C στις αντιστάσεις, για να τον προθερμάνουμε.
  3. Παίρνουμε μια μπαλίτσα από ζύμη στα χέρια μας (περίπου 28-30 γρ.) και την ανοίγουμε σε ένα στρογγυλό δισκάκι, περίπου ίσο με την παλάμη μας. Δεν χρειάζεται να το ανοίξουμε πολύ, ίσα ίσα που να χωράει μια ελιά.
  4. Βάζουμε στο δισκάκι την ελιά και την κλείνουμε μέσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι μπουκίτσες μας.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx