Κάτι σαν Κρουασάν

 

από Xara Mageiriki
Γιατί "Kάτι σαν Kρουασάν"; Eπειδή το σχέδιο είναι του κρουασάν. Είναι νηστίσιμα ψωμάκια που αξίζει να δοκιμάσετε!
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Brunch, Για το σχολείο, Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Παιδικά, Πρωινό
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 16 κομμάτια

Υλικά
 

  • 350 γρ. νερό χλιαρό
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα
  • λίγο αλάτι
  • 50 γρ. φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 50 γρ. μαργαρίνη

Για την επικάλυψη:

  • 1 κ.γ. μέλι
  • 4-5 κ.σ. νερό

Οδηγίες

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά. Την φρέσκια μαγιά την διαλύουμε με το νερό. Τα χτυπάμε για 5-7 λεπτά.
  2. Έπειτα βάζουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε για 15 λεπτά ακόμα.
  3. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να την δούμε ότι έχει διπλασιαστεί.
  4. Στον πάγκο της κουζίνας βάζουμε την ζύμη. Την κόβουμε στην μέση. Το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 4 μέρη.
  5. Τα ανοίγουμε ένα μικρό δισκάκι. Σε ένα πιάτο βάζουμε 1 δισκάκι αλείφουμε με μαργαρίνη ξανά άλλο δισκάκι - μαργαρίνη. Το κάθε πιάτο πρέπει να έχει 4 δισκάκια. Στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Παίρνουμε το 1 πιάτο. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο όχι λεπτό. Το κόβουμε πρώτα σε σταυρό έπειτα Χ. Το κάθε κομμάτι το γυρνάμε σαν κρουασάν.
  7. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Έπειτα τα αλείφουμε με την επικάλυψη και τα ψήνουμε.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190° C για 20- 25 λεπτά.
  9. Καλή Επιτυχία!!!!!

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx