Πατάτες με Κιμά και Μπεσαμέλ τυριού-κάρυ

από BigMama
Μια διαφορετική πρόταση για να μαγειρέψουμε τον κιμά με πατάτες.
4,50 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Κιμάς, Μαγειρική, Πατάτες
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Βράσιμο, Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Υλικά
 

  • 1200 γρ. πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. κιμάς
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί γκούντα
  • μουστάρδα
  • θυμάρι

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο καυτό λάδι μαζί με τον κιμά, χωρίς να σπάσουμε εντελώς τα κομμάτια του κιμά.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε με το κάρυ και μετά προσθέτουμε το ζωμό, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το μισό τυρί.
  5. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμη και ανακατεύουμε για να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  6. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις "τρομάζουμε" με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες μέσα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε πάνω στις πατάτες τον κιμά , την κρέμα και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx