Τούρτα Ferrero Rocher (Φερέρο Ροσέρ)

 

από BigMama
Μια πεντανόστιμη σοκολατένια τούρτα με φουντούκι. Πλούσια γεύση που ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο. Ιδανική και για τούρτα γενεθλίων.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Πάρτι, Σοκολάτα, Τούρτες
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Μέτριας Δυσκολίας

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπιασμα

  • 100 ml υγρού π.χ. καφέ, γάλα, baileys...

Για την κρέμα της γέμισης

Για την κρέμα επικάλυψης

  • 80 γρ. μερέντα ή nutella
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ. mascarpone

Για τη διακόσμηση

  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
  • 12 τεμάχια σοκολατάκια ferrero rocher

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι
  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι και το μπέικιν, Προσθέτουμε τα στερεά υλικά σιγά σιγά στο μείγμα αυγών.
  3. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν προσπαθώντας να μη χάσουμε τον όγκο. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  4. Στρώνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 35 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  6. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε έτσι ώστε να έχουμε τρεις στρογγυλούς δίσκους.
Για την κρέμα γέμισης
  1. Αλέθουμε τα φουντούκια με τη βοήθεια της άχνης. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε την πάστα να σταθεί μέχρι να κρυώσει λίγο η λιωμένη σοκολάτα.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα σοκολάτας με λίγη σαντιγί και χτυπάμε σιγά σιγά με το μίξερ.
  3. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  4. Βάζουμε ένα δίσκο από παντεσπάνι στην τουρτιέρα και το βρέχουμε καλά με τον καφέ και το γάλα. Απλώνουμε πάνω του τη μισή κρέμα σαντιγί.
  5. Βάζουμε το δεύτερο δίσκο από παντεσπάνι πάνω στην κρέμα, βρέχουμε με καφέ και γάλα, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Βάζουμε το τρίτο δίσκο από παντεσπάνι, βρέχουμε ξανά και αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
  1. Για την επικάλυψη ανακατεύουμε τη μερέντα με την λιωμένη κουβερτούρα και το τυρί mascarpone. Μόλις ομογενοποιηθούν, καλύπτουμε την τούρτα μας ομοιόμορφα.
  2. Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και στολίζουμε με τα σοκολατάκια ferrero rocher.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx