Γλυκό ψυγείου Κρέμα Ανανά

 

από BigMama
Κομμάτια ανανά και σαβαγιάρ "κρυμμένα" μέσα στην πλούσια γευστική κρέμα, κάνουν αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου να είναι το ιδανικό επιδόρπιο.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Τσέχικη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

  • 1 κουτί ανανά κονσέρβα
  • ½ κούπα χυμό μήλου ή χυμό μήλου-αχλάδι
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος ή φυτική σαντιγί
  • 10 σαβαγιάρ
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μαύρο ρούμι

Οδηγίες

  1. Στραγγίζουμε τον ανανά και κρατάμε το χυμό του. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομματάκια ενώ το χυμό τον ζεσταίνουμε σε ένα μπεν μαρί.
  2. Σε ένα μπολ (ή και στο μούλτι) βάζουμε το χυμό μήλου, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Τα προσθέτουμε στο χυμό του ανανά που έχει ζεσταθεί στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  3. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Περίπου 30 λεπτά.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και την προσθέτουμε μαζί με τα κομμάτια ανανά στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ρούμι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  5. Σε ένα πυρέξ 20x20 σπάμε 3 σαβαγιάρ σε μικρότερα κομμάτια και τα απλώνουμε εδώ και εκεί σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το 1/3 της κρέμας, την απλώνουμε και επάνω της σπάμε σε κομμάτια ακόμη 3 σαβαγιάρ σε διάφορα σημεία. Στρώνουμε άλλο 1/3 κρέμας και σπάμε σε κομμάτια άλλα 3 σαβαγιάρ. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το τρίτο μέρος της κρέμας. Αν θέλετε κάνετε τη διαδικασία σε τσέρκι και το αφαιρείτε πριν σερβίρετε.
  6. Για το στόλισμα τρίβουμε το τελευταίο σαβαγιάρ πάνω στην επιφάνεια του γλυκού. Μπορούμε επίσης να κάνουμε ροζέτες από σαντιγύ ή να στολίσουμε με κομμάτια ανανά.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx