Ριζότο Λεμονιού

από BigMama
Γρήγορο και πανεύκολο Ριζότο, με χυμό και ξύσμα λεμονιού. Το βούτυρο και η παρμεζάνα προσθέτουν μια κρεμώδη υφή στο πιάτο.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Ρύζι
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 1 λεμόνι μεγάλο το ξύσμα και το χυμό
  • 700 ml ζωμό κότας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας. Μόλις απορροφάται μια δόση ζωμού, προσθέτουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε για 16 έως 18 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
  4. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Τέλος, βάζουμε στο ρύζι μας το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει ωραία το ριζότο μας.
  6. Σερβίρουμε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx